تفسیر موضوعى آیة اللّه جوادى آملى و نیز تفسیر « تسنیم »
مـؤلف محترم فقیه متاله و عارف سالک حضرت آیة اللّه شیخ عبداللّه جوادى آمـلى ,از چهره هاى مشهور و معروف خاص و عام کشور و از مفاخر ارزنده حوزه هاى علمى شیعه و از کاوشگران معارف عالیه قرآنى در قرن چهاردهم و اوایل قرن پانزدهم هجرى مى باشند.
معظم له عمر پربرکت خود را در راه قرآن و احکام اسلام و تدریس معارف عالیه آن مصروف داشته و خیرات و برکات فراوانى از خود به یادگار گذاشته اند.
معظم له شخصیتى بس مغتنم وارزشمندمى باشند که در عرصه هاى مختلف فرهنگى , اجتماعى و سیاسى و شئون انقلاب اسلامى ایران حضور فعال و تلاش فرهنگى مستمرى دارند و آثار بس مفید و سـازنده اى را به جامعه اسلامى عرضه داشته اند تدریس در حوزه علمیه , تالیف کتابهاى استوار و قـیـم , ایرادخطبه هاى نماز جمعه قم , بیانات و سخنرانى هاى رادیو و تلویزیونى , شرکت در مجامع داخل و خارج کشور و تهیه مقالات مناسب کنگره ها و سمینارهاى جهانى , بخشى از دهها شئون و مصارف عمر مبارک معظم له مى باشد.
ایشان را علاوه بر این تفسیر ، تفسیری است بنام « تسنیم » که اگر به اتمام برسد دهها بلکه صدها جلد می شود. اللهم اعنه
رسالات تفسیرى شهید سید محمد باقر حکیم .
( اخیرا در عراق شهید شدند توسط آمریکای ملعون ) .
مؤلف عالیقدر آن دانشمند مکرم و متفکر سیاسى و اجتماعى آیة اللّه سید مـحـمدباقر حکیم رئیس مجلس اعلاى شیعیان عراق و از کاوشگران معارف قرآنى در قرن حاضر دبوده اند.
او که یکى از شاگردان بارز آیة اللّه شهید سید محمد باقر صدر مى باشد در زمینه ى علوم و معارف قـرآنـى تـلاشـهاى داشته و تالیفاتى نیز ارائه داده اند که از میان آنها چهار اثرقرآنى در دست نشر مى باشد.
1ـ المجتمع الانسانى فى القرآن الکریم .
2ـ تفسیر سوة الحمد.
3ـ الهدف من نزول القرآن الکریم .
4ـ محاضرات فى التفسیر.
ایـن تـفـسـیر مشتمل بر نیمه اول جز نخست سوره ى بقره و سوره هاى الحدید,المجادله , الحشر, الممتحنه , الصف , الجمعه , المنافقون و التغابن مى باشد
تفسیر آلاء الرحمن شیخ محمد جواد بلاغى .
(م 1352 ه ق ). مـؤلـف آن مـجـتـهـد متفکر, متکلم بزرگ اسلامى و استاد دانشور حوزه علمیه نجف و پایه گذار مـبـاحث کلامى و اعتقادى نوین , مرحوم شیخ محمد جواد بن شیخ حسن بن شیخ طالب بن شیخ عباس بلاغى نجفى یکى از اعلام تفسیرى قرن چهاردهم هجرى مى باشد.
شـیخ محمد جواد بلاغى نجفى از عالمان سترگ شیعى در قرن چهاردهم هجرى است که در سال 1282 در نجف متولد شد و در حوزه علمیه نجف و کاظمین و سامرا به تحصیل و تدریس پرداخت و بـه مـقامات عالیه علمى نائل آمد او عالم مجاهدى بود که دراستقلال عراق با سلطه ى انگلیسى مـبارزه کرد و در مرزهاى اعتقادى و کلامى دائم درسنگر مبارزه و جهاد بود از او آثار متعددى به جا مانده است .
اساتید او:.
او از محضر مفاخر شیعه آیات عظام : مرحوم میرزا محمد تقى شیرازى حاج آقارضا همدانى آخوند خراسانى شیخ محمد طاها نجف تلمذ نموده است تا کتابهایى را که در موضوعات مختلف با اصول تعریفه و سبک نوآورى تالیف داده و هر یکى در رشته خود بى نظیر مى باشد.
تفسیر آلا ءالرحمن شامل سوره حمد و بقره و آل عمران و قسمتى از سوره نسااست با آنکه اجل او را مهلت نداد تا آن را به پایان رساند و لیکن در همین صفحات محدود و معدود, پرده از روى بسیارى از حقایق قرانى برداشته است ایـن عالم خدمتگذار, سرانجام پس از عمرى تلاش و کوشش در شب دوشنبه بیست و دوم شعبان 1352 ه ق در نجف اشرف واقع گردید و در تمام بلاد اسلامى مجالس ترحیم , منعقد و مرثیه هاى بسیارى سروده شد.منبع سایت تبیان